Boikot arrencarà amb la seva gira “Con Tiempo Para Respirar” i anuncia la seva aturada indefinida

Després d’anys d’activitat incessant, la banda vallecana s’acomiada aquest any dels escenaris amb una extensa gira que els portarà per multitud de ciutats

La popular banda vallecana de punk rock mestís anuncia una nova gira que serà l’avantsala d’un temps indefinit de respir, una aturada per agafar més impuls, oxigenar-se i elaborar futurs projectes amb els quals seguint sorprenent

Des de que arranquessin als anys 90, Boikot han tractat el punk rock en quasi totes les seves vessants. Una llarga trajectòria, sense a penes descansos, que es salda amb un èxit gradual, recollit a base de treball i il·lusió. Dels tints barrionalistas i inconformistes dels seus inicis, en aquell circuit madrileny de street-punk que abastava centres socials okupats, festes de barri i sales alternatives. Boikot fou ampliant les seves mires musicals (metal, hardcore melòdic, ska) i assaltant totes les sales de mig aforament de la península i els incipients festivals. Les seves ganes de conèixer, viatjar i ampliar perspectiva social, els van portar a Amèrica Llatina (Cuba, Colòmbia, Mèxic, Argentina, Costa Rica, Equador, Veneçuela, Xile, Uruguai). També van passejar el seu repertori per Europa (França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Bèlgica, Suïssa i Turquia), Àsia (Japó) i Nord Amèrica (EUA). En tant els seus viatges s’han succeït, la seva música ha pres més consciencia, la seva posta en escena més pes i les seves lletres s’han alimentat de lo viscut en aquells interminables tours que es consoliden en la seva plena disponibilitat per continuar sent una de les bandes indispensables i referents del panorama festivalero estatal.

Durant tot aquest temps, a la columna vertebral de la banda, formada per Kosta (veu i guitarra), Alberto (veu i guitarra), Grass (bateria) i Juankar (veu i baix), s’han unit als darrers anys col·laboracions de músics que han augmentat la posta en escena i els directes de Boikot, sumant emoció a les seves actuacions: vents, violins, rapeos, teclats, percussions. Instruments defensats per músics que han sigut part de la banda al llarg i ample d’una carrera sense aturada ni descans. Companyes, amics, artistes destacats, grups consagrats, el micròfon de Boikot, als seus discs i als seus vídeos, sempre han estat oberts a aquests tipus de col·laboracions que han anat enriquint un repertori de cançons que s'han anat impregnant en diverses generacions.

Ara, en aquest 2020, Boikot és una banda fonamental a l’escena del país i de molts altres de parla hispana, amb una discografia plagada d'èxits que el seu públic ha interioritzat com a himnes llibertaris, contestataris i reivindicatius: no hi ha festival de rock pel qual no hagin passat i arrasat.

Boikot, en progressió contínua, han fugit de l’estancament, han reinventat la seva proposta, enriquint-la en lo musical i afilant el llapis en lo líric. Anys sense parar de viatja i tocar, en un vigorós exercici de never ending tour que, aquest any, li toca respir. El grup s’ha proposat girar tot aquest 2020 per a després fer un alt a les seves presentacions, agafar impuls sense donar un pas enrere i assimilar aquesta gran bogeria que ha suposat tota una vida en actiu, tota una vida de gira continua i incansable.

PROPERS CONCERTS DE BOIKOT

22/23 febrer - Carnaval de Sallent de Llobregat (Barcelona)
19/21 març - Iruña, Iruña Rock
4 abril - Alcora (Castelló), Artesano Rock
30 abril/2 maig - Villarrobledo (Albacete), Viña Rock
28/31 maig - Bemposta (Ourense), Ourenrock Sound
13/14 juny - Crevillent (Alacant), Marearock Festival
19/21 juny - Toro (Zamora), Festival Vintoro
10/12 juliol - El Bonillo (Albacete), Alterna Festival
11 juliol - Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Rock in Ton Park
24 juliol - Cabanillas del Campo (Guadalajara)
8 agost - Golmés (Lleida)
15 agost - Tordesilos (Guadalajara)
19/20 setembre - Auditorio Miguel Ríos, Madrid Resiste