| CAT | ES | EN |

Feliu Ventura i el Xerramequ amb els Aborígens estrenen demà l’espectacle ‘Faré Vacances’

‘Faré Vacances: una visita a Ovidi Montllor’ és el particular homenatge del xativí i la banda de reggae catalana a l’artista d’Alcoi

Feliu Ventura i Marc Serrats ‘Xerramequ’ estrenen l’espectacle demà a l’Acampada Jove de Montblanc

Ja hi ha les primeres dates confirmades i la contractació és oberta: ‘Faré Vacances’ girarà tant com vulgueu!


Dissabte 18 de juliol · Acampada Jove · Montblanc
Diumenge 19 de juliol · Pati Can Xifreda · St Feliu de Codines
Dilluns 17 d’agost · Fira · Xàtiva
Divendres 27 de novembre · Teatre Bartrina · Reus

OBERTA CONTRACTACIÓ!!!

A ‘Faré vacances! Una visita a Ovidi Montllor’ peces clau del repertori musical ovidià com “Montserrat”, “El desesperat” o “Va com va” sonen a reggae rotundament mediterrani, a ska d’aromes de flor de taronger i a rocksteady d’interior, on comença l’horta i s’acaba el secà; poetes i poemes dels quals les rapsòdies d’Ovidi en normalitzaren i generalitzaren la difusió com “M’aclame a tu” o “Tot esperant Ulisses” esdevenen aquí parentes del dub poetry de tradició jamaicana i cançons mítiques com “Homenatge a Teresa”, “Perquè vull”, “Tot explota bé pel cap o per la pota” o “Les meues vacances” ens porten de visita, en la interpretació de Feliu Ventura i el coixí musical del Xerramequ i els Aborígens, a un Ovidi encara de vacances però en rabiosa i festiva actualitat.

L’espectacle es complementa i trena amb peces de Feliu Ventura especialment revisades per a l’ocasió amb la versatilitat i estil únic del Xerramequ i els Aborígens, que aporten a més passatges instrumentals de collita pròpia.

El Feliu Ventura i el Xerramequ ens expliquen que a la platja de Tabarca han trobat una hamaca buida, una camisa negra buida i una ampolla d’herbero buida amb un missatge curt, senzill i ben alegre: “faré vacances!”. Els artistes ens presenten aquesta visita conscients que si l’Ovidi tornés de les vacances, i malgrat ell no s’ho pensés, podria continuar cantant amb vigència el seu repertori. Un repertori que parla d’un procés que es pot considerar paral·lel a l’actual amb pocs uts.

El 13 de gener de 2015 el cantant i autor de cançons xativí Feliu Ventura feia públic, amb el títol de ‘Celebrem Ovidi Montllor. Carta de convit’, un escrit de convit a celebrar l’artista d’Alcoi per tot el país enguany, precisament en el vintè aniversari de la seva mort. El convit i la crida foren extensament acollides des de sectors culturals, polítics i socials ben diversos arreu dels Països Catalans i, fins el moment, l’efecte ha estat l’esperat: arreu del territori català s’han celebrat ja o es preveuen actes pluridisciplinars en homenatge a Ovidi Montllor durant el 2015.

Feliu Ventura és dels qui mai no ha oblidat l’Ovidi des que ronda els escenaris i el reivindica en tant que “ningú com ell a la cançó catalana no ha sabut combinar amb tanta mestria acció, dicció i cançó”. El de Xàtiva, en declaracions a Vilaweb, també reconeixia que l’Ovidi “és un referent per a molts dels qui fem cançons i les cantem, però també és un referent com a treballador compromès amb el seu país i el món i amb la seua gent: és una peça fonamental per a entendre el desencís de bona part de la cultura amb la transició dels anys setanta però també per a entendre l’esperança en la transformació del present”.

I és precisament ara, aquest maig que ens brinda una nova etapa d’esperança en la transformació del present (especialment al País Valencià i les Illes, però també al Principat) que l’artífex del convit i de la crida es llença a preparar un nou espectacle propi titulat ‘Faré vacances! Una visita a Ovidi Montllor’, que s’estrenarà a festivals d’estiu i girarà a partir de la tardor. Feliu Ventura s’alia per a l’ocasió amb el darrer projecte de reggae d’autor del Marc Serrats (productor, guitarrista i altre hora 50% del mític duo Xerramequ Tiquis Miquis), Xerramequ i els Aborígens, per parir un espectacle on les cadències jamaicanes, ambientals i lisèrgiques de la banda guien el calidoscopi musical amb el qual Feliu Ventura celebrarà l’Ovidi.

CONTRACTACIÓ

VOLS CONTRACTAR UN CONCERT D'AQUEST ARTISTA?
Contacta amb nosaltres per tenir més infos, condicions i disponibilitats.
Xavier Angulo (+34) 938 787 488 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


VIDEOS Feliu Ventura

 • FELIU VENTURA amb XERRAMEQU i ELS ABORÍGENS
  Arrapar o acarobar (video lyric)

  Play

 • FELIU VENTURA amb XERRAMEQU
  i Els Aborígens
  Montserrat (feat. Victor Rice)

  Play

 • FELIU VENTURA - Et done una cançó (directe Referents 2014)

  Play

 • FELIU VENTURA - Soledat (directe Referents 2014)

  Play

 • FELIU VENTURA - Torn de preguntes

  Play

 • FELIU VENTURA - El que diuen els arbres

  Play

 • FELIU VENTURA - El pes d'un somriure

  Play

DISCOGRAFIA Feliu Ventura

FELIU VENTURAamb XERRAMEQUi ELS ABORÍGENS

FELIU VENTURA
amb XERRAMEQU
i ELS ABORÍGENS

FELIU VENTURAamb XERRAMEQUi ELS ABORÍGENS

FELIU VENTURA
amb XERRAMEQU
i ELS ABORÍGENS

FELIU VENTURAReferents

FELIU VENTURA
Referents

FELIU VENTURAVers l'infinit(20 anys en directe)

FELIU VENTURA
Vers l'infinit
(20 anys en directe)

FELIU VENTURALa memòria de la música (documental 2012)

FELIU VENTURA
La memòria de la música (documental 2012)

FELIU VENTURAMúsica i lletra

FELIU VENTURA
Música i lletra

FELIU VENTURAAlfabets de futur

FELIU VENTURA
Alfabets de futur

FELIU VENTURAQue no s'apague la llum

FELIU VENTURA
Que no s'apague la llum

FELIU VENTURABarricades de paper

FELIU VENTURA
Barricades de paper